HÄSTAR        

 

 

Hästar är en stor, oumbärlig del av mitt liv.

               

Jag arbetar sedan många år som teorilärare på Helsingborgs Ridskola, där jag också själv rider. 

Hästar är något som berikar mitt liv oerhört mycket och jag har svårt att tänka mig en tillvaro utan dessa underbara varelser. Redan som 7-åring fastnade jag för detta majestätiska djur. Att få förmånen att få föra vidare över 35 års hästkunskaper till andra är härligt. Det bästa med hästsport är att man aldrig blir för gammal att hålla på och det finns ständigt nya saker att lära sig. 

Förhållandet till en häst är mycket personligt och vissa hästar fastnar man helt enkelt mer för än andra. Det är nödvändigtvis inte den hästen man rider bäst eller som är mest omtyckt. Man kan fastna för en persolighet och älska denna med alla fel och brister. Nedan kan ni se några av mina favoriter på Helsingborgs Ridskola, men där finns fler fina hästar som jag gärna rider.

                               

    Sinus                 Clooney                Kimberly         Cordell

Jag är mest road av att rida dressyr och jag tar alla chanser att tävla. Som en parentes kan jag nämna att jag blivit HFRK:s klubbmästare i dressyr 1996, 1997, 2005 och 2009(i kategorin seniorer som rider ridskolehästar).  1996 tävlade jag Logan, 1997 tävlade jag Robinson, 2005 tävlade jag Sinus och 2009 tävlade jag Clooney.

  

Jag och Clooney provar på Kandar

Hoppar gör jag till husbehov och ser det som ett måste för att kunna rida en häst allsidigt. Jag tar också gärna en sväng i skog och mark, vilket en ridskolehäst uppskattar.

Jag har haft förmånen att kunna åka på några ridresor de senaste åren. Det är något av det roligaste jag gjort. Du kan läsa mer om mina ridresor om du klickar här.

Jag samarbetar även med  familjen Risell som bedriver ridverksamhet i Tåstarp.

tillbaka